0

Mijn schilderijen inlijsten: mijn eerste keer!

Soms word ik gevraagd om ingelijste werken te exposeren op kunstbeurzen of tentoonstellingen. Dit is wat het stadhuis van Elsene mij vroeg voor een tentoonstelling in La Chapelle de Boondael. Dus moet ik drie van mijn schilderijen inlijsten met 3 grote vragen die opkomen:

Welk type frame kiezen?

Hoe een werk inlijsten?

Hoe beheert u uw budget?

Als nieuwe kunstenaar is het budget voor het inlijsten van mijn schilderijen beperkt. Ik wil echter een kwaliteitslijst die mijn werken benadrukt en toch discreet blijft.

Ik begin mijn onderzoek met online lijstenwinkels die lijsten verkopen tegen zeer concurrerende prijzen. Ik denk dat ik de ideale oplossing heb gevonden, maar voordat ik begin besluit ik advies in te winnen bij een kunsthandel die ook wat inlijst. Daar leert de adviseur me dat wanneer de sleutels achter een schilderij worden geposeerd, ze de hoek van dit schilderij kunnen wijzigen. Het doek is niet langer een perfecte rechthoek of vierkant en de lijst moet aangepast worden aan deze kleine afwijkingen.

Ik wil geen kant-en-klaar frame meer bestellen via internet. Toezicht kan niet worden geïmproviseerd!

Het is besloten, ik zal deze taak toevertrouwen aan een professional.

De lijsten die in deze winkel werden aangeboden, overtuigden me niet, maar de verkoper die ik daar ontmoette, raadde een lijstwinkel aan, Cadre 2000 in Brussel. De recensies op internet zijn uitstekend, en als kers op de taart is het nog geen vijf minuten van mijn werkplaats.

Ik ga erheen en word begroet door een jonge vrouw die onmiddellijk mijn behoeften en mijn budgettaire beperkingen begrijpt.

Ze biedt me verschillende soorten “lage prijs” lijsten aan en, geconfronteerd met mijn aarzeling, stelt ze voor dat ik terugkom met mijn schilderijen om ze echt te passen.

Rijk idee! Mijn aanvankelijke keuze is niet meer dezelfde na verschillende lijsten op mijn schilderijen te hebben getest.

Dus ik ga voor frames van het type “American box”.

Dan moet je de kleuren kiezen. We zoeken samen naar de kleur die het beste bij mijn schilderijen past en besluiten dat een donkere tint met een koperen rand ideaal zou zijn.

Omdat de prijs van dit type lijst met deze kleuren erg hoog is, raadt de winkelier aan om ze in onbewerkt hout te bestellen (veel goedkoper) en ze gedemonteerd aan mij te geven zodat ik ze zelf kan schilderen. Zij hoeft dan alleen nog de eindredactie te doen.

Ik gehoorzaam, de volgende ochtend is alles droog en klaar om teruggebracht te worden. De lijsten worden overdag in de winkel op mijn doeken gemonteerd.

Ik ben erg blij met het resultaat en ben het familiepersoneel van Cadre 2000 enorm dankbaar, die me toegang hebben gegeven tot coaching van zeer goede kwaliteit en voor een lager budget dan dat aangeboden door online discountwinkels.

Subscribe to our newsletter!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply