0

Hondenportretten

Hier is een selectie van hondenportretten die ik voor mijn klanten heb gemaakt. Voor elk portret heb ik zorgvuldig gewerkt aan de expressiviteit en de uitstraling, gebaseerd op video’s, foto’s en door de persoonlijkheid van de hond te bespreken met de eigenaar.

De jachthond, de trouwste vriend van de jager, heeft niettemin vaak een sterke persoonlijkheid. Dat maakt ze een uitstekende kandidaat voor een portret, mits de foto’s goed genomen zijn.

Volg hiervoor een paar tips voor het maken van goede foto’s van je hond die een goede indruk geven van het dier en zijn vele details (ogen, vacht, poten, enz.).

Je kunt ook professionele kleurpotloden gebruiken om prachtige portretten van je hond te maken.

Ze zijn op de lange termijn kwetsbaarder en moeten worden ingelijst en beschermd tegen de zon achter een frame met UV-glas.

Kleurpotloodportretten zijn echter nog steeds een voordelig alternatief voor olieverfschilderijen. Ze vereisen geen speciale vernis en de ondergrond blijft vrij eenvoudig (een vel papier).

Celco (een Shiba hond) is de hond van de Belgische zanger Celien Hermans.

Op verzoek van mijn gemeenschap bedenk ik meer artistieke collecties rond honden en katten, gebaseerd op schetsen in een ‘Japanse’ stijl.

Je kunt ze vinden op mijn website in mijn online shop.