0

Tips voor een geweldige foto

Het beste licht komt van buiten. Het is echter belangrijk om de helderste uren van de dag te vermijden, omdat te veel zonlicht sommige details van de mantel zal verdoezelen. Het licht in de vroege ochtend of late namiddag is ideaal. U moet oppassen dat u niet tegen het licht in gaat staan. Het is het beste om de hond of kat met het gezicht naar het licht te plaatsen.


Het beste is dat het dier zit. Het kan in de lens kijken, maar dat hoeft niet. Soms biedt een zijdelingse blik een natuurlijk portret. Om een goede uitdrukking te krijgen kun je hem een speeltje laten zien of tegen hem praten. Het is belangrijk dat de ogen altijd als eerste te zien zijn in een portret, zelfs als het dier niet in de lens kijkt.


Wat de hoek van de foto betreft, moet u zich niet te dicht bij het dier bevinden, anders wordt de foto vervormd, het is beter om in te zoomen. Wees voorzichtig. Maak geen foto’s van bovenaf (ook al zien we het dier meestal zo). Het portret zal natuurlijker overkomen als het zich op de hoogte van de lens bevindt. Houd er rekening mee dat het uiteindelijke portret op ooghoogte zal worden opgehangen, zodat het vogelperspectief niet meer verantwoord zal zijn en er vreemd uit zal zien. 

Tenslotte kunt u mij meerdere foto’s sturen (ook die er misschien slecht uitzien) en samen een keuze maken.